Despre mine

duminică, 4 septembrie 2011

Ferma Manastirii Barnova-Iasi

Manastirea Barnova adaposteste pe domeniile sale o ferma de capre, in special, dar si alte animale. Calugarii se ocupa de productie, cu multa daruire si profesionalism, as zice.Produsele care se vand la fata locului si in piata Alexandru din Iasi, in zilele de joi si sambata, sunt : lapte de capra, cas, urda si un fel de specialitati de branza ,niste"discuri " diversificate, mici, extrem de gustoase, garnisite cu busuioc, susan, piper, mac si...specialitatea casei, branza "neagra", adica, tavalita bine in carbune de stejar...
Ca un fotograf care se respecta :) mai intai, le-am imortalizat, apoi ,m-am dedat la degustari. Un gust incredibil. Pacat, ca imaginile nu redau acest lucru.



Ferma mai ofera si produse de igiena personala, din ingrediente naturale,cum ar fi : sapunuri si sampoane, foarte diversificate...

luni, 22 august 2011

Prin Bârnova ,într-o zi de vis ,la soare întins...

Ieri,mi-am luat colega de camera (foto ) si-am frunzarit Barnova ,pozand ( cum altfel ?)  tot ce ne-a iesit in drum,de la talpa dealului ....pana spre crestetul sau.
Povestea unui minz ne-a impresionat nespus : se pare ca se nascuse mult prea mic si rahitic sa devina cal ,vreodata ,asa incat ,stapanul se gandea sa -l taie ,sa-l dea la caini :((((((((((((((((((((((((
Atat au plans copiii vecinilor  si s-au rugat de parinti,incat ....s-au facut cu un calut .
Nu arata el ca voinicul din poveste ,dar nici Pisicuta  lui Calistrat Hogas nu era mai breaza,nu ?!
A fost o zi minunata si sigur va mai fi ,cel putin una la fel,cand ne vom duce cu fotografiile :)







vineri, 29 iulie 2011

Carnetul pionierului

Conditii pentru obtinerea primei distinctii ( 10-12 ani )- anii ' 60...
==================================
1-Sa invete bine,sa obtina medii de cel putin 7,la toate materiile,iar la purtare nota 10.
2-Sa stie sa povesteasca de ce serbeaza oamenii muncii din tara noastra zilele de : I Mai,23 August, 7 Noiembrie,30 Decembrie.
3-Sa stie cel putin 3 poezii si 3 cantece despre patrie  si pioneresti.
4-Sa viziteze cu detasamentul cel putin2 intreprinderi industriale sau unitati agricole.
5-Impreuna cu grupa sa efectueze cel putin20 ore de munca patriotica ,pentru infrumusetarea scolii,a parcurilor ,etc...
6-Sa stranga 15kg fier vechi si 3 kg de maculatura.
7-Sa planteze cel putin 2 pomi fructiferi ( obligatoriu pentru cei de la sate si,acolo unde sunt posibilitati ,si la oras )
8-Sa apere pasarelele folositoare care distrug omizile si daunatorii culturilor agricole si sa construiasca pentru ele cate o casuta .
9-Sa participe in mod obligatoriu la unul din  concursurile pioneresti.Se recomanda,pt.unitatile de la oras participarea  lor la concursul "micilor tehnicieni "iar pentreu cei de la sate,la concursul "micilor naturalisti".
10- Sa stie sa inoate sau sa patineze.
11- Sa arunce la tinta mingea de oina ( baieti-10m ;fete- 8m )
12- Sa alerge 40m in 8.5 sec.( baieti si fete)
13- Sa participe la 2 excursii cu durata de o zi,timp in care sa invete sa se orienteze dupa busola,sa aprinda focul de tabara si sa participe la strangerea materialelor pentru ierbar,pietrar si insectar.